OM PROSJEKTET

 

"Transforming lives through tourism"  -  Basecamp Foundation

Karisa (Kari's Afrika) ble startet som en følge av utallige safarireiser med Basecamp i Masai Mara. Har man opplevd magiske Kenya én gang, lengter man alltid tilbake! Se bloggen for spennende opplevelser med masaier og eksotiske dyr!

Basecamp Masai Mara (BCMM) www.basecampexplorer.com har vunnet en mengde priser innen økoturisme og har nesten utelukkende masaier ansatt. I tilknytning til reiselivsbedriften er det etablert en stiftelse, Basecamp Foundation, som driver en rekke utviklingsprosjekter, blant annet Naboisho Conservancy, (nyetablert reservat for wildlife), Koiyaki Guiding School, (utdanner unge masaier til dyktige guider), Talek Health Clinic, sponsing av skoleelever, treplanting, brønnboring, mikrofinans, opplysningsarbeid innen HIV/AIDS, Mara Lion Project., samt Basecamp Maasai Brand (BMB).

Les mer på www.basecampfoundation.org

The Mamas

BMB sysselsetter pr i dag ca 130 masaikvinner (The Mamas) som kommer fra distriktet rundt Basecamp Masai Mara. De er organisert i grupper, og kommer til verkstedet én gang i uken.

De bor i forskjellige landsbyer og mens noen bor kun fem minutter unna, må andre vandre i en time for å komme frem. Perlearbeidene blir laget både i verkstedet og hjemme, men all klargjøring og kvalitetskontroll foregår på verkstedet.  

BMBs visjon er å gi The Mamas egen inntekt, noe som bidrar til økt velferd for hele lokalsamfunnet. Kvinnenes inntekt går til utdanning og helsetjenester for barna, mat, klær og  bedre boliger. For de aller fleste er dette eneste mulighet for lønnet arbeid. BMB er ikke bare viktig økonomisk sett, kvinnene setter også stor pris på det sosiale aspektet hvor de kan møtes i grupper, diskutere, dele idéer og erfaringer og møte turister fra hele verden. Man hører gjerne latter og sang fra verkstedet, historier deles mens kvinnene 'perler' seg til en lysere fremtid. 

Produktene

Alle produkter er håndlaget, og masaikvinnene viderefører sin stolte perletradisjon ved bruk av Maasai glassperler og skinn av høy kvalitet. Design og mønstre er delvis BMBs eget og delvis videreutviklet av Karisa med nye fargekombinasjoner og mønster.

Alle produkter fra MUL (minst utviklede land) er tollfrie. Basecamp Maasai Brand er i tillegg et sertifisert FAIR TRADE prosjekt. 
Fair Trade-avtalen sikrer at kvinnene mottar 75% av inntektene til BMB fratrukket materialkostnader.